Niin hemmetin hyvä olo! Nyt en voi kuin ihmetellä, että miksihän en ole aloittanut tuota starttia aikaisemmin. Toki ensimmäisinä päivinä tuntui, että en vaan saa syödä näin paljon, mutta kun olo siitä lähti tasaantumaan, niin nyt tuntuu vain aivan ihanalle. Syöminen ei ensinnäkään ahdista, kun en laske kaloreita. Ja tosiaan ihan jo fyysisesti jaksan sata kertaa paremmin, kun syön OIKEAA ruokaa sen sijaan, että vetäisin puoli kiloa porkkanoita kerralla. Ja mahakin tykkää, en muista edes, milloin maha oli tuntunut tällaiselta. Ei turvota, ei koske eikä huuda tyhjyyttään.

On jotenkin niin vapauttavaa, kun uskaltaa taas syödä ihan normaaleja juttuja. Esimerkiksi sellaista perinteistä kotiruokaa. Tänään tehtiin V:n kanssa jauhelihamureketta ja perunamuussia, kun söin sitä startin mukaan, niin ei tehnyt mieli ahmia. Ihanaa, kun on jotkut ulkopuolelta tulevat rajat. Lisäksi sekin helpottaa tuota ahmimista, että tiedän, että saan ihan samaa mureketta huomennakin. Mun ei tarvitse siis vetää sitä nyt kuin viimeistä päivää, sillä en aloita taas huomisesta puuro-porkkana -linjaa :) Ja on muuten sekin tunne mulle uusi, että ruokapöydästä voi poistua ilman älytöntä ähkyä.

Tämän päivän syömiset:

Aamupala: Kaura-ruispuuroa, maustamatonta jogurttia + mustikoita, omena

Lounas: 2 viipaletta paprikalla ja sipulilla täytettyä jauhelihamureketta, perunamuussia, kurkkua, 1 viipale Real -täysjyväleipää + levitettä, leikkelettä ja salaattia

Välipala: Solero -jäätelöpuikko, omena

Päivällinen: Tomaattikeittoa, 2 ruispalaa + paprika-chili -levitettä, pala täytekakkua

Iltapala: 2 Real -täysjyväruisleipää + levitettä, leikkelettä, paprikaa ja salaattia, rasvatonta banaanijogurttia, omena

En vielä tänäänkään ole ihan tuossa Startin määrissä (jotain pikkujuttuja puuttuu) mutta suurinpiirtein kuitenkin. Olen tyytyväinen. Käytän leivällä levitettä (kevyttä keijua tai Viola tomatti-chili -tuorejuustoa) sekä ylipäätään uskallan syödä leipää. Eilen mietinkin noita mun syömisiä ihan urakalla ja muokkasin Sylin-palstalta Sara Gilbertin tekemästä koosteesta mun ihan ikioman startin. Muutoksina lähinnä se, että vaihdoin lounaas ja päivällisen paikan (viikolla helpompi syödä töissä tuo startin päivällinen lounaana ja lounas päivällisenä, viikonloppuna menen ihan listan mukaan) ja laitoin vielä jälkkärin osaksi nimenomaan tuota päivällistäni. Ja 3 hedelmää jaoin tasaisesti pitkin päivää, eli aamu-, väli- ja iltapalan yhteyteen.

Eilen oli lauantai, mutta en pitänyt (vielä) karkkipäivää. Haluan ensin päästä hyvään rytmiin tän mun syömisen kanssa, ennen kuin uskallaan taas syödä karkkia ilman ahmimista. Mutta siis missään nimessä on ole karkkipäivää jättämässä pois mun viikko-ohjelmasta, ei missään nimessä! En edes varmaan kestäis ilman sitä ;)

Odottelen tässä kaverin soittoa, jotta lähdettäisiin lenkille koirien kanssa. Ihana ilma!