Voi apua miten ihana olo :) En ahminut eilen, en ollenkaan! En vaikka kuinka sitä etukäteen monta päivää pelkäsin! Kylläpä olikin ihana askel tämä, nyt tuntuu siltä, että selviän mistä tahansa!

Eilen kaverit tulivat siis meille uutta vuotta vastaanottamaan ja pelaamaan lautapelejä. Stressasin syömisistä TODELLA paljon etukäteen, joten ajattelin tehdä tarjottavaksi jotain hieman kevyempää, toisin sanoen jotain sellaista, jota minäkin voin syödä ilman suurempia omantunnontuskia. Kaupasta tarttuikin sitten mukaan coctail-tikku -tarpeet (kurkkua, tomaattia, paprikaa, feta-juustoa, broileripyöryköitä) sekä viinirypäleitä noihin tikkuihin sekä muutenkin syötäväksi. Ostin myös pari pussia Rainbown HotMixejä, koska kovia karkkia en voi ahmia samalla tavalla kuin vaikkapa suklaata. Arvasin tosin, että kyllä ystävänikin tuovat vaikka mitä, joten loppujen lopuksi illan onnistuminen ei ole omista tarjoiluistani kiinni, vaan lähinnä omasta halustani ahmia tai olla ahmimatta. Mutta olipahan siis sellaista, jota pystyin napostelemaan, sillä pahin pelkoni olisi, että ystäväni huomaisivat syömättömyyteni pelin tiimellyksessä.

Kun kotona laittelin ruokia valmiiksi, oli fiilis valmiiksi jo sellainen, että minähän en tänään ahmi prkl! Aamupaino oli nimittäin 45,0 (!) eli joulun herkut on sulateltu ja taashan tässä tuli todistetuksi, että en niissä parissa päivässä ollut mihinkään paisunut, vaan paino normalisoitui alle viikossa. Mutta ei sitä vaan ikinä usko, ei millään siinä fiiliksessä, joka sisällä velloo ahmimisen jälkeen. Mutta jokatapauksessa. Olo oli siis todella päättäväinen, tavallaan kuitenkin päässä pyöri myös sairaita ajatuksia. Tein esimerkiksi coctail-tikkuja niin, että "tunnistin" itselleni tarkoitetut tikut, eli ne, joissa oli vain kasviksia -ei siis lihaa tai juustoa. Ei ehkä ihan tervettä, mutta ainakaan en syömättömänä siinä pöydässä istunut vaan söin tikkuja todella paljon ja hyviä ne olivatkin.

Kaverini toivat mukanaan sipsejä, karkkia (ainakin 4 pussia), suolapähkinöitä, limpparia sekä dippiä. Kyllä mun niitä mieli teki, mutta ei sillä tavalla, kuin yleensä. Jotenkin sitä vain oli niin helpottunut joulu-ähkyn ohimenosta, että siihen ei huvittanut palata uudestaan... Keskityin siis syömään vain niitä kovia HotMixejä, joita söinkin aika paljon, mutta hitaasti imeskellen. Muita karkkeja maistoin muutamia, mutta esimerkiksi suklaisiin ja lakuihin en uskaltanut koskea. Arvasin, että ne maistuisivat liian hyvälle ja siitä alkaisi ahmiminen... Samoin sipseihin ja pähkinöihin en uskaltanut kajota, liian pelottavia ne olivat :/ On tässä siis vielä tekemistä, sillä normaaliahan tämä mun syöminen ei missään tapauksessa ole. Mutta juuri nyt olen onnellinen siitä, että pystyin syömään siinä tilanteessa edes jotakin, jopa karkkia, ilman että alan ahmia. Tosin muutama takapakkikin tuli, en nimittäin uskaltanut millään juoda Pommaccia, jolla skoolattiin uuden vuoden vaihtuessa -se kun ei nimittäin ollut lightiä. Kävin kaatamassa sen muiden huomaamatta viemäriin, hävettää ihan älyttömästi :/

Aamulla oli ihanaa herätä ilman ahdistusta ja kamalaa morkkista. Vaa`alla en kuitenkaan käynyt, en oikein edes tiedä, että miksi. Ei vaan tuntunut siltä. Tiesin kuitenkin, etten ole lihonut, maha näytti nätiltä ja olo oli hyvä. Koiran kanssa lenkilläkin oli ihana olo, jaksoi kävellä reippaasti ilman, että väsytti. Kyllä tämä vuosi tästä hyvin lähtee rullamaan, kaikesta ahdistuksesta huolimatta. Juuri nyt on sellainen fiilis :)

Tämän päivän syömiset:

Aamupala: 2 ruisleipää (kinkkua + levitettä), jogurtti (300 kcal)

Ruoka: Puuroa, omena, 3 mandariinia (294 kcal)

Välipala: Omena, 4 mandariinia, jogurttia + All Bran Plus -muroja (362 kcal)

Iltapala: Porkkanoita (90 kcal)

Yhteensä: 1046 kcal