Viikonloppuni alkoi siis jo eilen illalla ja se näkyi heti aamun painossa; 44,5 kg. En voi uskoa todeksi, miten elimistöni reagoi stressiin näin selkeällä kaavalla. Aamun olo oli heikko, mutta helpottunut. Aamupalaan lisäsin muutaman porkkanan, koska ajattelin, että tänään minun pitää tsempata syömisten kanssa. Näin jälkikäteen ajateltuna aika naurettava "tsemppaus" -ihan kuin pari porkkanaa olis yhtään mitään. Aamupalan jälkeen olo oli hyvin väsynyt, lähinnä fyysisesti. Ajattelin kuitenkin, että jos nyt käyn koiran kanssa kunnon lenkillä, niin jaksaisin sen paremmin, kuin illalla. Paskan marjat.

Alkulenkki oli ihan ok, mutta loppumatkasta iski taas heikotus. Tai loppujen lopuksi se ei enää edes ollut mitään heikotusta, lähinnä kipua joka ikisessä lihaksessa. Voimattomuutta ottaa enää yhtään askelta eteenpäin. Ylämäkeä kivutessani mietin ihan tosissaan, että miksi teen itselleni näin? Miksi en vain voisi syödä lautasellista vaikkapa pastaa ja kokeilla sen jälkeen, miltä tuntuu lähteä ulkoilemaan. Näin siis pohdiskelin pienen pääni sisällä, mutta silti kotiin päästyäni aloin keittää puuroa, ja sanoin V:lle, että hän voi syödä eiliseltä jääneen tonnikalakastikkeen vaikkapa pastan kanssa. Että näin.

Nyt on ihan ok olo. Yritän tässä syödä kaikenlaista, mutta enpä taida onnistua siitä huolimatta lisäämään tuota päivän kalorimäärää. Siinä vain on jokin peikko, jota en voi voittaa. Kuvittelen, että lihon ja lihon, jos kontrolli pettää hetkeksikin. Ja silti tiedän, että vaikka jouluna ahmin kolme päivää putkeen suklaata ja karkkia, ei se pitkässä juoksussa vaikuttanut painooni millään tavalla. Järki vain ei tässä sairaudessa kohtaa tuntemuksiani... Karkkipäivääkin kovasti jo suunnittelin, mutten sitten sitäkään uskaltanut pitää, koska huomenna on tuparit, joissa nyt voi käydä ihan mitä tahansa. Että tavallaan pitää pelata varman päälle ennen sitä. Kaikista pelottavinta on se, että kun juon pari siideriä, niin ahmimisriski on varmaan kymmenkertainen normaaliin verrattuna. Ni-in, mä oon tosiaan siitä parista siideristä todella humalassa ja luultavasti huomenna tulee nautittua enemmän kuin se pari... huh. Pelottaa, mutta täytyy vain toivoa parasta.

Tämän päivän syömiset:

Aamupala: 2 ruisleipää (kinkkua + levitettä), jogurtti, 2 porkkanaa (316 kcal)

Ruoka: Puuroa, kananmuna, omena (265 kcal)

Välipala: 3 porkkanaa, 4 mandariinia (155 kcal)

Välipala: All Bran Plus -muroja + rasvatonta maitoa (190 kcal)

Iltapala: Jogurttia, omena (170 kcal)

Yhteensä: 1096 kcal