Tänään oli vihdoin viimein se ensimmäinen (ja nähtävästi myös viimeinen) kartoituskäynti mielenterveyskeskuksella. Aamulla olin ihan täpinöissä ja jännitin sitä reissua ihan älyttömästi. Ihan turhaan kuitenkin :) Hoitaja oli todella mukava ja tunti siinä sitten jutusteltiin ja mietiskeltiin mun jatkohoitoa. Helpotti. Hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että nyt ihan ensimmäisenä varataan mulle lääkäriaika ja mietitään mahdollisesti masennuslääkkeen käyttöön ottoa. Hui. Olen aina ollut niitä vastaan, vaikka kieltämättä joinakin päivinä ovatkin tuntuneet ihan järkevälle idealle. Edelleen kyllä olen kovasti sitä mieltä, että en varsinaisesti ole masentunut, vaan ennemminkin ahdistunut tästä syömispaskasta. Että jos jotenkin saisin syömiset korjaantumaan, niin silloin se ajoittainen masennus/ahdistus katoaisi. Vai helpottuisiko syöminen, jos mielialaa voisi jotenkin lääkkeellisin keinoin kohottaa ja mahdollisesti myös tasata. Saa nyt nähdä. Aika pian saan kuitenkin ilmeisesti aikaa, joten jään sitä odottelemaan.

Jännä, miten on heti parempi olo, kun sai edes vähän purettua asioita jonkun kanssa. Hoitaja toi myös esille sen mahdollisuuden, että ikäni puolesta olisin myös oikeutettu Kelan kustantamaan psykoterapiaan, joka sitten olisikin vähän sellainen pidempikestoinen projekti. Mitään en voi omasta parantumisestani luvata, mutta tuollainen tilaisuus olisi kyllä aivan mahtava juttu! Valoa siis kajastaa tunnelin päässä...

Tänään on muutenkin ollut aika kiva olo, sillä maha aloitti toimimisen jo eilen ja muutenkin olo on sellainen hyvin normaali jo :) Että jälleen kerran en ollut pilannut kaikkea, milloinkahan sen oppisi? Hoitaja sanoi tänään, että mielialojen edes takainen sahaaminen on todella kuluttavaa ja se on kyllä ihan totta se! Onneksi kuitenkin nyt on taas parempi olo ja ainahan sitä voi edes toivoa, että se jatkuisi pidemmän aikaa. Huomenna voisi käydä vaikka vaa`allakin, sillä maha on tosiaan ollut tänään ihan sekaisin ja kaikki on vain tullut ulos ihan vetenä ja lähes sulamattomana. Että näin tällä kertaa. Jotain rajaa vois kyllä tuolla suolen toiminnallakin olla, mutta mieluummin tätä, kuin sitä ummetusta. Nyt maha on kyllä taas aika söpö ja viikonloppuna ostetut farkutkin olivat tänään päällä ja näyttivät hyviltä. Kohta karkkia ja niin edelleen, olen kieltämättä aika hyvällä tuulella :) Eilinenkin oli jotenkin ihana päivä, pelattiin vaan V:n kanssa Super Mario 3:sta koko ilta ja läpi päästiin. Oli ihanaa vain olla ja pelata yhdessä.

Tämän päivän syömiset:

Aamupala: 2 Real täysjyväruisleipää (kinkkua, levitettä, salaattia), omena (290 kcal)

Lounas: Pikapuuro, viili (215 kcal)

Välipala: Omena (65 kcal)

Päivällinen: Kaura-ruispuuroa + vadelmia, porkkanoita (217 kcal)

Iltapala: 70g lakritsiturkinpippureita (266 kcal)

Yhteensä: 1053 kcal